Roliga flashspel

Ha roligt med Flash

Nyligen publicerades en bild på sociala medier som visade ett antal personer stående på en perrong, väntades på ett tåg. Endast en person av detta omkring dussinet sysslade inte med sin mobiltelefon. Man frågar sig då: Vad utspelar sig i dessa telefoner som kräver sådan koncentration och intresse. En undersökning för en tid sedan presenterade att en mycket stor del av allt spelande utövas i smarta telefoner. Kan man då tänka sig att dessa dussintalet personer på tågstationen spelade något slags spel? Förmodligen en större del av dem i vart fall. Och då spelade de troligen ett flashspel, ett spel som fungerar mycket bra i dessa smarta telefoners flashminne. Detta är inte så förvånansvärt då det finns tusentals roliga flash-spel att underhålla sig och fördriva väntetid med.

 

Brett utbud av flashspel

En exempellista med roliga flash-spel skulle kunna göras hur lång som helst, men några smakprov kan vara på sin plats: Sundrops, där det gäller att ställa in målet och styrka för att starta en soldroppe och sedan gäller det att samla pärlor för att komma till nästa nivå. Soligt spel för den som på vintern längtar efter en solresa eller sommaren hemma. Lite läskigt men oerhört roligt är Kalés Bergsförbannelse. En ond häxa har satt kungen i fängelse och förbannat hela berget. För att rädda den stackars kungen måste tre magiska nycklar fram. För att lyckas med detta måste man styra sin gubbe för att meja ner fienden. Vartefter man blir bättre kan rustningar och nya vapen tas fram vilket ökar styrkan i gubbens framfart. Spelar man rätt går det slutligen att rädda kungen och hela berget.

 

Spela med en vän

Åt det sportiga hållet finns Skruv Straff. Ett fotbollsspel som behöver två utövare. Samma regler som straffsparksavgörande i VM med fem straffar var. En står i mål och den andre skjuter straff. Det som gör spelet extra roligt är skruvfunktionen. Precis som proffsen skickar man en superskruv som blir svår för målvakten att fånga. Detta spel kräver en dator och blir nog svårt att lira på en smartphone. Hur som helst finns det massor med trevliga och nöjsamma flash-spel att ladda ner appar för till alla smartphones. Oavsett om Android eller Windows är telefonens operativa program, och att den har ett flashminne.