Flashspel med sporttema

Sportens populära värld har inspirerat speltillverkare alltsedan de stora lådliknande fotbollsspelen sattes ut på kaféer. På dessa gällde det att vrida och snurra på spakar och där motståndarna stod på varsin kortsida. När bollen gått i mål ett antal gånger fick man stoppa i en slant för att få ut bollen och fortsätta spela. Numera är spelen mycket mindre och ryms i en liten telefon! Men visst är det roligt att på en så liten yta spela fotbollsspel som utövas på en fullstor plan. Flashtekniken har gjort detta möjligt och flashspel finns för många sporter, som skateboard, biljard eller varför inte köra trial med en motorcykel. Tennis är en annan sport som med fördel kan utövas i flash med en tänkt proffsspelare på andra sidan. Fotboll är en mäkta poppis sport och det märks även på spelsidornas kategorier där det finns flera varianter och även beachfotboll som väntar på den hugade spelaren. Vanligt är även att enklare fotboll som straffsparkstävlingar finns i många varianter. Precis som i världsmästerskapens slutspelsmatcher slår lagen fem straffar var. Håll nerverna i styr och skruva, placera eller panga på mot mål, flest mål vinner!

 

Biljard är en annat sport som finns i hundratals varianter av flashspel. Spela själv eller möt en spelare online i eightball, nineball eller snooker. Det måste varnas för att många av biljardspelen inte är så enkla att hantera, men med träning kan man spela upp sig i de flesta av dessa flashspel. Roligast är om man hittar spel där man kan ställa in stötens punkt på köbollen, eftersom det då blir mer likt ett “riktigt” spel. Ett av de bästa spelen i den genren är Pool Live Pro.

 

Redan i datorernas barndom kunde man spela golf på Commondore eller Atari med flera enheter. Golf är ett väldigt globalt spel så att intresset för denna sport finns världen över är inte förvånande. Dessutom inbjuder spelet nybörjare att prova när det översätts till spel för dator. Det finns spel med utslag, fairway, greener och bunkrar eller bara spel med puttar. Minigolf är en annan populär variant och av precisionssporter kan man med flash utöva skytte, dart, bowling och en hel del andra av liknande natur. Om det nu blir lite sömnigt med dessa långsammare spel kan man alltid ta en fartfylld sväng med ett skateboard.