Flashspel med motorsportstema

Formel 1 och racing

Alltsedan bilen uppfanns har det tävlats med dessa fordon. Motorsportens flashiga värld har fascinerat de flesta sedan dess och även idag körs det racing både i verkliga livet, i simulatorer och i spel. Inte minst flashspel har lockat många att bygga egna spel som sedan läggs upp för var och en att prova. Racing med väl utvecklade simulatorer är lite krångligare och därför vinner flashspelen mark med enklare spel. Ett exempel är Autobahn, där man som namnet antyder får köra på de tyska motorvägarna. Det gäller att undvika andra bilar och genom att inte krocka och hålla sig vid liv. Kraschar man så är det döden. Den som gillar att köra radiobil på marknader och festivaler kanske kan roas med Bumpercars Championship. Kör in och krocka hej vilt mot andra radiobilar, kör med full fart och stanna inte, för då är du körd.

 

Många olika slags fordon

Motorsportens värld innehåller så mycket mer än bara bilar, olika former av MC, båtar och andra vattenfarkoster tillhör även familjen. Superbike GP är ett 3D-spel vilket i de flesta fall innebär att bakgrunden är statisk men objekten ser ut att röra sig framför. Man räknar med att utveckla flashtekniken så att den tredimensionella looken förbättras.

 

Svenska rallyn och ökenrally

I Sverige och Norden har vi rally både sommar och vinter. Isiga vintervägar har ett helt annat underlag jämfört med torra vägar vilket speciellt upplevs av de som tar körkort och får övningar i halkkörning. Med spelet Vredestein Race får man köra på olika racerbanor under växlande årstider. I spelet för användaren utöver själva körningen avgör när det skall bytas däck och därtill ta andra strategiska beslut för att vinna.